Nieuwe foto’s van de ‘Beethovenstraat-meisjes’

04-11-2011
1 min leestijd

Tijdens de zoektocht naar de identiteit van de drie meisjes die Ed van der Elsken in de Beethovenstraat in Amsterdam fotografeerde zijn nieuwe foto’s ontdekt van de vrouwen. Op de foto’s, die na de bekende foto zijn gemaakt, lopen de vrouwen op Ed van der Elsken af. Een van de foto’s is eerder gepubliceerd in het boek Hallo! Een nieuwe Ed van der Elsken, maar de originele dia is pas nu gevonden. De andere twee foto’s waren nog helemaal onbekend. De foto’s geven volgens Martijn van den Broek, Hoofd Collecties van het Nederlands Fotomuseum, meer informatie over de werkwijze van Van der Elsken. Volgens het persbericht is de ontdekking van fotografisch en historisch belang. Filmmaker Bahram Sadeghi, die bezig is met de documentaire Beethovenstraat 1967, is in ieder geval in zijn nopjes: “De drie hoofdrolspeelsters zijn nu nog duidelijker in beeld gebracht, ik wil niets liever dan hen ontmoeten om hun verhalen te horen over die mooie zonnige dag in 1967.”

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Jong geleerd

02-04-2024 15:51

Het is weer tijd om een camera te bespreken voor Focus. De Panasonic Lumix S5 II deze keer, met de 100 mm F2.8 Macro erbij. Een mooie set. En het macro-objectief is niet alleen leuk om details te fotograferen, het brandpunt is ideaal voor portretten. Dus mocht mijn jongste zoon weer eens poseren in mijn studio.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Buitenbios

In Utrecht kijken bezoekers van het Setup Cultuurterras naar de

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze