Multimediawedstrijd bij World Press Photo

18-01-2011
1 min leestijd

World Press Photo gaat dit jaar voor het eerst een wedstrijd houden voor multimediale producties. Daarmee anticipeert de organisatie op de toename van multimedia in de journalistiek. Ik vind het een te te juichen ontwikkeling, al langer pleit ik voor meer aandacht voor multimedia bij de belangrijke fotoprijzen.

De wedstrijd voor multimedia staat los van de gewone World Press Photo wedstrijd. WPP wil eerst ervaring opdoen met het houden van een wedstrijd met multimedia. Je kunt niet inzenden, WPP ‘vertrouwt op de expertise van specialisten in het veld’ om de beste producties te nomineren. De jury, bestaande uit Ed Kashi (fotograaf en voorzitter van de jury), Claudine Boeglin (multimedia producent), Andrew DeVigal (multimedia redacteur New York Times), Tim Hetherington (fotojournalist en filmmaker) en Kang Kyung-ran (CEO Frontline News Service), komt van 18 tot 21 maart bijeen om de winnaars te selecteren. Er zijn twee categorieën: lineaire producties (zowel online als offline) en online interactieve producties. Fotografie moet een belangrijke rol spelen in de producties en de jury beoordeeld de productie op de impact, de uitvoering, de originaliteit en de vernieuwing.

De winnaars worden tijdens de World Press Photo Award Days, die in het weekend van 7 mei worden gehouden, bekend gemaakt en krijgen $5000.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children