Mooie woorden van Anton Corbijn

29-11-2011
1 min leestijd

Na de wat negatieve berichten even een meer positieve post. Zoals genoegelijk bekend mag zijn, heeft Anton Corbijn onlangs de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in ontvangst genomen. Een mooie bekroning voor zijn oeuvre. Uiteraard hoort bij zo’n prijsuitreiking ook een dankwoord en Corbijn heeft een paar mooie en inspirerende woorden gezegd vind ik.

Zo zegt hij over zijn eigen gevoel: “Ik heb het gevoel dat ik in mijn leven als fotograaf, ontwerper, regisseur voorzichtige stapjes in het donker in de modder heb gezet naar iets toe waar ik meende licht te zien.” Die stappen hebben geleid tot een succesvolle carriere, maar zelf heeft hij nog vaak het idee nog in de modder te worstelen. Hij is ook maar een weg aan het zoeken zegt hij. Het zijn mooie zinnen, van iemand die zulke mooie foto’s heeft gemaakt.

Hij is terecht blij met de prijs. Corbijn richt een fonds op, die de naam Haagse Bluf heet en waarmee hij het culturele leven in Den Haag een stimulans kan geven. Dat is nodig vindt hij, Corbijn gelooft niet in individuele subsidies aan kunstenaars, maar wel aan gezelschappen en dergelijke. Tegelijk, zegt hij, is het ook “een opgestoken middelvinger naar de struisvogelpolitiek van het culturele beleid van het huidige kabinet dat ook in Den Haag zetelt.” Enfin, kijk zelf maar.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal.

Burhan Ozbilici wint World Press Photo of the Year 2016

De foto van AP fotograaf Burhan Ozlbilici waar de Turkse