Mooie opsteker

08-12-2011
1 min leestijd

Foto’s maken is erg leuk, maar uiteindelijk wil je ze toch gepubliceerd zien. Het liefst natuurlijk op de voorpagina, of op een mooie spread. Ik maakte dan ook een klein sprongetje, of eigenlijk sprong ik een gat in de lucht, toen vanmorgen bleek dat mijn foto van occupy Soestdijk gekozen was voor de rubriek In Beeld bij NRC Next. Een mooiere plek is er haast niet, want In Beeld is de fotorubriek in de krant en de foto wordt als spread gepubliceerd. Het is een geweldige opsteker voor mijn fotografie! Zeker ook omdat het om een klein onderwerp gaat. Want ik vind het een leuke uitdaging om van dit soort onderwerpen een goede foto te maken. Fijn dat een medium als NRC Next dat weet te waarderen. Het is ook een mooi compliment voor Novum, het agentschap waar ik foto’s aan lever, omdat zij juist stimuleren dit soort onderwerpen vast te leggen.

NRC Next In Beeld

Iedereen dank overigens voor de leuke reacties!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Jong geleerd

02-04-2024 15:51

Het is weer tijd om een camera te bespreken voor Focus. De Panasonic Lumix S5 II deze keer, met de 100 mm F2.8 Macro erbij. Een mooie set. En het macro-objectief is niet alleen leuk om details te fotograferen, het brandpunt is ideaal voor portretten. Dus mocht mijn jongste zoon weer eens poseren in mijn studio.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er

Bedrijven Unseen failliet verklaard

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities