Mirjam Letsch wint World Portraits fotowedstrijd

04-06-2010
1 min leestijd
1

Fotograaf Mirjam Letsch mag voor World Portraits een serie foto’s gaan maken in India. Zij krijgt daarvoor een bedrag van €5000,00 en de foto’s worden via World Portraits aangeboden. Van iedere verkochte foto krijgt zij 40% van de opbrengst. Samen met Hollandse Hoogte had World Portraits een fotowedstrijd uitgeschreven voor fotografen die een origineel idee hebben voor een ‘eerlijke’ fotoproductie. De reis moet minimaal honderd contracten opleveren en voor september 2010 gemaakt zijn. De jury, bestaande uit Sacha de Boer (nieuwslezer en fotograaf), Leontine van den Bos (hoofdredacteur Margriet), Floortje Dessing (programmamaker) en Louis Zaal (directeur Hollandse Hoogte), waren unaniem in hun oordeel.

Letsch wil tijdens het fotograferen niet zozeer letten op de armoede, maar gaan focussen op de kleur. Die benadering spreekt de jury erg aan. Ook had ze het plan budgettair goed uitgewerkt en kent ze het gebied erg goed. Volgens juryvoorzitter Sacha de Boer is dat erg belangrijk. Naast de foto’s is Letsch van plan om ook een film te maken hoe een dergelijke productie wordt uitgevoerd. Het project gaat in juli van start.

1 Comment

  1. …een eenvoudig rekensommetje en je ziet dat de fotograaf er vrijwel niets van zal verdienen. Goedkoop voor Hollandse Hoogte natuurlijk die 5000euro. En dan nog de beelden verkopen in dit heerlijke gunstige klimaat.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Fijne portretten van Hansen

In 2001 ben ik mijn weblog begonnen en plaatste daar

Zilveren Camera 2019: keurige foto’s van een bewogen jaar

Het is weer zover. De Zilveren Camera, de belangrijkste prijs