Longlist eerste Dutch-Doc Award

Maar liefst 140 projecten en honderd fotografen vormen de longlist van de eerste Dutch-Doc Award, een nieuwe prijs voor documentaire fotografie. De prijs is een initiatief van het Fonds BKVB, waar Annelies Kuiper sinds vorig jaar de intendant documentaire fotografie is, en wordt mede georganiseerd door Fotodok. De Dutch-Doc Award wordt uitgereikt aan de fotograaf met het beste documentaire project van het afgelopen jaar. Volgens het persbericht ‘vormt de documentaire fotografie een tegenwicht voor de vluchtige nieuws- en reportagefotografie’ en ‘slaat de documentaire fotografie een brug tussen journalistiek en kunst’. Dertig fotografen, tentoonstellingsmakers, beeldredacteuren en vormgevers hebben de longlist voor de prijs samengesteld.

Voor de eerste Dutch-Doc Award worden twee prijzen toegekend: een hoofdprijs en een prijs voor innovatieve documentaire projecten. De winnaar van de hoofdcategorie wint 20.000 euro, het beste innovatieve project 2500 euro. Op 7 mei worden de genomineerden bekend gemaakt, op 2 juni volgt de prijsuitreiking in de Stadsschouwburg in Utrecht.

De prijs wordt volgend jaar verder uitgebreid. Vanaf dan zullen prijzen worden uitgereikt in acht categorieën: documentaire, documentaire buitenland, presentatie, publicaties, totaalproductie, opdrachtgeverschap, innovatie en ambassadeur van de documentaire fotografie. In 2011 wordt de prijsuitreiking een driedaags festival. Men is wat van plan!

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top