Lars Boering wordt directeur World Press Photo

10-11-2014
1 min leestijd

Vanaf 1 januari 2015 is Lars Boering de nieuwe managing director bij World Press Photo, zo heeft de organisatie bekend gemaakt. Boering is de opvolger van Michiel Munneke, die World Press Photo begin november heeft verlaten. Volgens de organisatie is Boering “de juiste persoon om de organisatie verder te professionaliseren en toekomstbestendig te maken.”

Boering is momenteel directeur van de FotografenFederatie. In die hoedanigheid heeft hij een grote rol gespeeld voor de Nederlandse fotografie en ervoor gezorgd dat de verschillende beroepsverenigingen zijn gefuseerd tot Dutch Photographers. In een interview met PhotoQ meldde Boering al dat hij min of meer klaar was als directeur van de FotografenFederatie: “Ik had drie dingen voor ogen toen ik begon als directeur van de FotografenFederatie… Die doelstellingen zijn ingevuld.” Daarnaast is Boering ook galeriehouder en heeft hij geregeld masterclasses en adviezen gegeven.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children

Yasuyoshi Chiba wint World Press Photo of The Year 2020

Straight Voice. © Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse De Japanse