Kluun stelt zich weer aan

11-06-2013
1 min leestijd
2

De schrijver Kluun heeft het niet zo op met het auteursrecht van fotografen. Nadat hij eerder zijn site op ‘zwart’ had gezet omdat hij moe was van de claims van fotografen voor het onrechtmatig gebruik van de foto’s, is hij nu van plan een “principiële strijd te gaan voeren tegen deze praktijken van fotografen.” Opnieuw speelt Kluun hier de vermoorde onschuld. Juist Kluun, voormalig reclameman en schrijver, moet beter weten. Dat schreef ik al eerder in mijn blog ‘de krokodillentranen van Kluun.’ Zijn actie slaat nergens op, hij heeft ook geen poot om op te staan. Als je iemands werk gebruikt, heb je gewoonweg toestemming nodig. Triest dat hij de fotografen in een slecht daglicht plaatst. Ik kan me niet aan de illusie onttrekken dat het hem alleen maar te doen is om weer aandacht te krijgen. Hij is immers bezig met een nieuw boek en om dat te verkopen moet je wel in de belangstelling staan. Dat je dan een andere beroepsgroep in een kwaad daglicht stelt, maakt niets uit. In de reclame is alles toegestaan. Eens reclameman, altijd reclameman?

2 Comments

  1. Tsja, het is een mening en zolang het niet in het strafrechtelijke sfeertje terechtkomt mag er inderdaad vrij veel. Al valt dit niet onder reclame. Was het maar zo, zou ik bijna willen zeggen. Daar kennen we namelijk wel regels voor.

    En dat is het he, die toestemming. Zoveel moeite had hem echt niet hoeven kosten om aan beeld te komen dat hij wel rechtmatig had kunnen gebruiken. Inderdaad, huiliehuilie en krokodillentranen.

  2. Een schrijver srhijft zijn/haar boek eenmalig en vangt royalties voor elk afdruk van zijn eenmalig geschreven boek.Wellicht zou hij ook toestemming kunnen geven om zijn boeken gratis beschikbaar te stellen voor het publiek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Bertien van Manen overleden

27-05-2024 22:06

Afgelopen zondag, 26 mei, is de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen overleden in het bijzijn van haar naasten. Van Manen staat bekend om haar documentaire fotografie dat zich kenmerkt door intimiteit en directheid. Ze fotografeerde met een compactcamera. Die was veel minder intimiderend dan de gebruikelijke spiegelreflexcamera, waardoor ze heel dichtbij de mensen kon komen die ze wilde fotograferen.
(meer…)

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Taylor Swift past fotocontract aan na protesten

Het management van Taylor Swift heeft na druk van de

Burenruzie over huizenfoto’s

Fotograaf Herman van den Boom beschuldigt fotograaf Hans van der