Joop van Tellingen overleden

13-09-2012
1 min leestijd

De godfather van de Nederlandse paparazzi Joop van Tellingen is overleden. Dat heeft zijn collega Peter Smulders bekend gemaakt via Facebook. Het bericht werd later bevestigd door Dennis van Tellingen, die zijn vader in de voetsporen is getreden. Van Tellingen heeft het begrip paparazzi in Nederland bekend gemaakt. Hij jaagde altijd op de bekende Nederlanders en daarvoor ging hij ver. In een interview met Pf vertelt Joop van Tellingen hoe ver hij gaat en wat zijn grenzen zijn: “Je bent als roddelfotograaf altijd een gespleten persoonlijkheid, leeft altijd op of over de grens. Aan de ene kant heb ik zielsveel medelijden met die mensen en aan de andere kant laat ik ze mooi niet met rust. Ik vind de waarde van een mooie foto simpelweg belangrijker dan het feit dat ik het eigenlijk niet had mogen doen.” Joop van Tellingen werd net zo beroemd als de sterren die hij fotografeerde. Hij was misschien wel de bekendste fotograaf van Nederland. Hij werd ook al eens voor de gek gehouden bij Bananensplit. Joop werd daarbij in een vuilniscontainer gestopt voor een zogenaamde scoop. Dat was helemaal niet zo vreemd voor hem.
Van Tellingen was in 2009 genezen verklaard van blaaskanker, maar begin 2012 werden toch weer uitzaaiingen gevonden. Een paar maanden geleden verklaarde zijn zoon dat Joop van Tellingen weer aan het werk wilde. Joop van Tellingen is 67 jaar geworden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Pieter van Leeuwen, een bevlogen fotograaf, mentor en auteur

Geheel onverwacht is zaterdag 4 februari Pieter van Leeuwen overleden.

Kors van Bennekom overleden

De Nederlandse fotograaf Kors van Bennekom is op 83-jarige leeftijd