Jan Grarup wint Leica Oskar Barnack Award

15-06-2011
1 min leestijd

De Deense fotojournalist Jan Grarup heeft de Leica Oskar Barnack Award 2011 gewonnen voor zijn serie Haïti Aftermath. De foto’s laten de nasleep en de gevolgen zien van de aardbeving die het land op 12 januari 2010 heeft getroffen. Volgens de jury doet Grarup meer dan alleen het vastleggen van de gebeurtenis, zijn foto’s roepen emoties op. Als prijs krijgt Grarup een Leica M9 met objectief ter waarde van € 9500 en een geldbedrag van € 5000. Jing Huang uit China krijgt de Newcomer Award, goed voor een Leica M9 met objectief, voor zijn serie Pure of Sight. Iedere foto uit de serie – die ogenschijnlijk geen samenhang kent – heeft schoonheid en vertelt een verhaal, aldus de jury.
In totaal zijn meer dan 2000 series uit 89 landen ingezonden. Iedere serie bestaat uit tien tot twaalf foto’s en moet de interactie tussen mens en omgeving laten zien. Het is voor de 32e keer dat de prijs wordt toegekend.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children