Ilvy Njiokiktjien in de prijzen bij POYi

09-02-2012
1 min leestijd
3

Gisteren zijn de eerste twee categorieën bij de Pictures Of the Year international (POYi) bekend gemaakt en dat betekent gelijk al tweemaal raak voor Ilvy Njiokiktjien. Ze won in de categorie News Features de derde prijs met een foto van een kameel die op de markt in Hebron in de takels zit. Met Afrikaner Blood heeft ze een eervolle vermelding in diezelfde categorie gekregen. Njiokiktjien bevindt zich in goed gezelschap, Yuri Kozyrev won de eerste prijs en Dominic Nahr kreeg een eervolle vermelding. Het is voor Njiokiktjien een uitstekend jaar wat dat betreft.

[update 10-01]: de organisatie heeft abusievelijk de derde prijs toegekend aan Njiokiktjien omdat ze, zo geeft ze zelf aan op Facebook, de foto niet gemaakt heeft. De organisatie heeft hier dus een fout gemaakt.

Morgen kijken of ze ook bij de World Press Photo een prijs heeft gewonnen. Ik ben bij de persconferentie aanwezig en zal zo goed en kwaad als het gaat een update geven.

3 Comments

  1. ik zie 3de prijs is dus voor Timo Marttila er niet bij staan, bij de WPP en welke foto gaat het dan om die niet van Njiokiktjien zou zijn ?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children