Genieten van Motörhead

09-08-2017
1 min leestijd

In mijn jeugd was ik een hardrocker. Spijkerjack met emblemen, een puntband om mijn pols en lange haren. Helaas niet van dat mooie steile haar, maar haar dat a la Jimmy Hendrickx alle kanten op stond. Mijn favoriete band in die tijd was zonder twijfel Motörhead. Gewoon lekkere rauwe muziek en die stem van Lemmy vond ik geweldig. Vind ik eigenlijk nog steeds. Ik luister er nog zelden naar, maar steeds als ik wat zie over Motörhead word ik blij.

Dat NOOR fotograaf Pep Bonet al een aantal jaar de band volgde was mij niet ontgaan. Met enige jaloezie geniet ik naar zijn foto’s. Jaloezie omdat hij zo dichtbij de band kan komen. Genieten omdat Bonet heel mooi de sfeer weet weer te geven. De foto’s net zo ongepolijst als de muziek van Motörhead. En altijd met veel respect voor de muzikanten en de fans. Een inkijk in een bijzondere wereld van hard werken en liefde voor de muziek.

Ik zag de foto’s weer bij een nieuwe clip van Motörhead. Weliswaar een cover van David Bowie, maar luisteren naar de band en dan de foto’s van Bonet zien, dat is echt wel weer genieten voor mij.

(als je liever Motörheads eigen muziek hoort, gecombineerd met het werk van Bonet: kijk dan de videoclip die de fotograaf maakte voor het nummer When The Sky Comes Looking For You)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

World Human Powered Speed Challenge dag 7 (slot)

De runs op zaterdag, de laatste racedag. In Battle Mountain