Fototentoonstelling over olijfboeren weer terug in de bibliotheek

24-03-2010
1 min leestijd

Na overleg met het Haarlemse college van B&W heeft de stadsbibliotheek besloten de tentoonstelling ‘Olijfpluk Palestina’ van Cris Toala Olivares weer terug te plaatsen. Vorige week werd de tentoonstelling al na één dag weggehaald omdat het te eenzijdig beeld zou geven. Met name de teksten zouden een te gekleurde weergave laten zien van de situatie. De bibliotheek had de organisatie van de tentoonstelling, Plant een olijfboom, aangeboden om naast de expositie ook aan andere organisaties ruimte te bieden, om zo een ander standpunt te laten zien. Hoewel de organisatie dit voorstel niet heeft overgenomen komt de tentoonstelling toch terug ‘om verdere commotie te voorkomen’. De expositie is tot en met 3 april te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Jong geleerd

02-04-2024 15:51

Het is weer tijd om een camera te bespreken voor Focus. De Panasonic Lumix S5 II deze keer, met de 100 mm F2.8 Macro erbij. Een mooie set. En het macro-objectief is niet alleen leuk om details te fotograferen, het brandpunt is ideaal voor portretten. Dus mocht mijn jongste zoon weer eens poseren in mijn studio.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children