Fotojournalisten hardhandig van podium verwijderd

Bij de demonstratie tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs vandaag zijn fotojournalisten in conflict gekomen met de beveiliging. Volgens ANP fotojournalist Marcel Antonisse was er onduidelijkheid over een persbadge. De beveiliging dacht dat om vanaf het podium te kunnen fotograferen en filmen een badge nodig was. De organisatie zou gezegd hebben dat die badge niet bestond, meldt Antonisse op Facebook. De beveiliging besloot desondanks de fotografen, waaronder ook de freelance fotograaf Wim Hendriks van WFA, hardhandig van het podium te verwijderen.

2 Comments

 1. De NVF (Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten; onderdeel van NVJ) heeft van dit incident kennis genomen, en zal zsm contact opnemen met betrokken fotograaf/fotografen, evenals met de branche-organisatie van evenementenbeveiligers.

  Met deze organisatie is de NVF als langer in gesprek met als doel om tot werkbare afspraken te komen.

  Wordt hier vervolgd.

  Erik van der Burgt, bestuurslid NVF

 2. Inmiddels contact gehad met de beveiligingsorganisatie en het incident gemeld. Via opleidingen en trainingen proberen zij de goede omgang met pers te regelen. Het is inmiddels onderdeel van het examen.
  Wim heb ik gesproken en hij heeft aangifte gedaan, en wordt bijgestaan door mijn collega NVJ juriste. Het incident is geregistreerd bij ons NVJ meldpunt geweld tegen journalisten.
  Leest u verder op: http://www.nvj.nl/nieuws/sectie/nvf-fotojournalisten/

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top