Fotojournalisten gedood in Libië

20-04-2011
1 min leestijd
1

In Libië zijn woensdag 20 april de fotojournalisten Tim Hetherington en Chris Hondros gedood door een mortieraanval toen zij de verslag deden van de slag rond Misrata. Daarbij zijn ook Guy Martin en Michael Christopher gewond geraakt. De dood van Hetherington werd op Facebook gemeld door André Liohn. Hij meldde ook dat Hondros was overleden, hoewel andere berichten dat weerspraken en alleen zeiden dat Hondros zwaar gewond was.

De fotografen werkten aan de frontlinie van de gevechten tussen de rebellen en het leger van Khadaffi. Toen er geschoten werd, zochten de vijf fotojournalisten bescherming bij een muur. Daar werden ze getroffen door een mortiergranaat.

Beide fotografen waren ervaren conflictfotografen. In 2008 won Tim Hetherington de World Press Photo voor een foto van een rustende militair in Afghanistan. Hetherington hield zich naast fotografie ook bezig met film, vaak tegelijkertijd, en kan gezien worden als een van de meest vooruitstrevende fotojournalisten van dit moment. Hij was genomineerd voor een Oscar voor de film Restrepo, die hij samen met Sebastian Junger. Hetherington is 40 jaar geworden.

Chris Hondros, net als Hetherington in 1970 geboren, heeft in zijn carrière de meeste grote conflicten op de voet gevolgd. In 2004 was hij genomineerd voor een Pulitzer prijs en in 2006 won hij de Robert Capa Gold Medal voor zijn werk in Irak. Hondros is 41 jaar geworden.

1 Comment

  1. Hondros was inderdaad door Twitter al doodverklaard, maar ligt momenteel (23:00) nog steeds in coma, zo lijkt het.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,