Fotojournalist Paul Conroy veilig uit Syrië

De Britse fotojournalist Paul Conroy is veilig uit Syrië gesmokkeld. De fotograaf was gewond geraakt bij de beschietingen in Homs, waarbij journaliste Marie Colvin en fotograaf Rémi Ochlik het leven lieten. Conroy zou volgens de BBC met behulp van de Syrische oppositie naar Libanon zijn gesmokkeld. Hij wordt nu behandeld aan zijn verwondingen aan maag en been. Het is nog onduidelijk of journalist Edith Bouvier en fotograaf William Daniels ook veilig uit Syrië zijn gered.

2 Comments

 1. Reddingsactie Homs eist levens

  ` Bij een mislukte poging om de Franse journaliste Edith Bouvier uit Syrië te evacueren zijn enkele doden gevallen. Dat zegt de coördinator van het team dat de reddingsoperatie uitvoert. De slachtoffers zijn leden van de Syrische oppositie. Bouvier is nog in Homs, waar ze eerder gewond raakte.

  De coördinatie van de reddingspoging wordt gedaan vanuit Libanon. Kort voor de mislukte reddingsactie kwamen al negen Syrische oppositieleden om toen ze Bouvier medicijnen kwamen brengen.

  President Sarkozy zei vandaag dat ze al veilig in Libanon was, maar daar kwam hij later van terug.

 2. Gedode journalisten Homs gevonden

  ` De lichamen van de in Homs omgekomen journalisten Colvin en Ochlik zijn door de Syrische autoriteiten gevonden op een begraafplaats in de wijk Baba Amr. Ze worden overgebracht naar Damascus.

  Gisteren dook op internet een video op, waarop is te zien dat opstandelingen de in plastic gewikkelde lichamen volgens islamitisch gebruik begraven. De wijk is inmiddels ingenomen door militairen van het Syrische regime.

  De Amerikaanse Marie Colvin en en de Fransman Remi Ochlik kwamen vorige week om bij de belegering van Baba Amr. Hun lichamen worden via de Poolse ambassade naar de VS en Frankrijk teruggebracht.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top