Fotografen trekken werk terug na persbericht

03-06-2010
1 min leestijd
1

Rob Hornstra, Stefanie Grätz en Gert Jan Kocken hebben gisteren besloten om hun foto’s terug te trekken van de expositie die in galerie Noorderlicht zou komen met de genomineerde foto’s van de eerste Dutch Doc Award. Noorderlicht had een persbericht vlak voor de bekendmaking van de prijzen verstuurd, waarin de organisatie de prijs bekritiseerd.

In het persbericht schrijft Noorderlicht directeur Ton Broekhuis, die gisteren wel gewoon bij de uitreiking aanwezig was, verbaasd te zijn dat Dutch Doc in zee is gegaan met Fotodok en niet met een instituut met een langere staat van dienst en reputatie. Daarmee doelend op zijn eigen instelling. Rob Hornstra, mede-oprichter van Fotodok, noemt het persbericht onnodig kwetsend en heeft daarom zijn foto’s terug getrokken. Gert Jan Kocken vindt vooral de timing uiterst belabberd, het had gisteren om de documentaire fotografie moeten gaan: “had het persbericht drie weken eerder verstuurd, of morgen, of overmorgen. Maar niet op de dag dat het over de documentaire fotografie moet gaan”.

Intendant Annelies Kuiper kan zich niet vinden in de kritiek van Broekhuis. Volgens haar zijn er wel gesprekken gevoerd met Noorderlicht, maar zagen zij van samenwerking af. Kuiper hoopt binnenkort met Noorderlicht rond de tafel te gaan zitten om het geschil de wereld uit te helpen. Saillant detail is overigens dat Noorderlicht betrokken is bij het project Room 103, waarmee Jeroen Kramer de Dutch Doc Award gewonnen heeft. Onder andere het boek is door Noorderlicht uitgegeven.

1 Comment

  1. Ton Broekhuis schrijft verbaasd te zijn dat Dutch Doc niet in zee gegaan is met Fotodok. Ik heb niet het hele persbericht gelezen, maar als dat het ergste is wat hij schreef lijkt het me wat overdreven om als fotograaf je foto’s terug te trekken van de expositie in galerie Noorderlicht.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er