Fotograaf na vijf maanden weer vrij

09-08-2010
1 min leestijd

In Libië is de Israëlisch Tunesische fotograaf Rafael Rafram Chaddad na vijf maanden weer vrijgelaten, zo meldt AP. Chaddad fotografeerde in Libië de restanten van de Joodse gemeenschap voor een organisatie. Door bemiddeling van Italië, Frankrijk, de VS en Tunesië kon Chaddad worden vrijgelaten. In ruil voor de vrijlating laat Israël 20 prefab huizen toe in de Palestijnse gebieden.
De verdwijning van Chaddad is pas bekend gemaakt, nadat de fotograaf is vrijgelaten en in Wenen was aangekomen om de vrijlating niet in gevaar te brengen. De fotograaf is altijd helder geweest in wat hij Libië kwam doen en hij werd altijd begeleidt door iemand van de Libische veiligheidsdienst. Nadat hij had gemaild dat hij in Tripoli een synagoge zou fotograferen, verdween Chaddad van de radar. De reden van de arrestatie is niet bekend.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Bertien van Manen overleden

27-05-2024 22:06

Afgelopen zondag, 26 mei, is de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen overleden in het bijzijn van haar naasten. Van Manen staat bekend om haar documentaire fotografie dat zich kenmerkt door intimiteit en directheid. Ze fotografeerde met een compactcamera. Die was veel minder intimiderend dan de gebruikelijke spiegelreflexcamera, waardoor ze heel dichtbij de mensen kon komen die ze wilde fotograferen.
(meer…)

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal.