En dit is je beste foto

13-09-2010
1 min leestijd

Stiekem vind ik Benelux Next Top Model een vermakelijk programma (zo, die bekentenis is er uit). Lekker ergeren aan dom gedrag en irritante figuren. Hoogtepunt is altijd de eliminatie, waar een meisje wordt weggestuurd na het beoordelen van de foto’s. Niet ieder meisje kan even goed poseren, dat geloof ik best. Maar als ik de foto’s zie waar ze commentaar op hebben, vraag ik me altijd af of het ligt aan het model of de fotograaf (dan wel visagist/photoshopper etc). Toch wil ieder meisje in dat programma topmodel worden. Zoals een deelneemster vandaag als motivatie gaf: “ik wil in alle tijdschriften staan”. Succes, zou ik zeggen.

Zou zij echt zo beroemd willen zijn? Want hoe leuk is het om topmodel te zijn? Vraag eens aan Kate Moss. In een best wel schokkend filmpje wordt ze (weer eens) achterna gezeten door paparazzi. Nu zijn paparazzi sowieso al niet echt mijn slag fotografen, in het filmpje maken ze het wel weer heel erg bont. Niet alleen Kate Moss is slachtoffer, ook de kinderen moeten eraan geloven. Kate Moss blijft opvallend rustig, wijs geworden na al die jaren. Maar voor die kinderen moet het een hel zijn. Je ziet het aan hun ogen. Op enig respect van de fotografen hoeven ze niet te rekenen, ook al heet een enkeling Kate Moss quasi gemeend welkom. Het geflits en vooral het geduw, daar lusten de honden geen brood van. Ik zou Daphne Deckers graag tegen die paparazzi horen zeggen: “dit is je beste foto. Je bent niet door. Tot ziens!”

Film Kate Moss via Merel Bem

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Het uur U (399)

Agenten kijken toe hoe een meisje poseert voor een ander