Eerste FNAC-beurs [update]

02-02-2011
1 min leestijd

De Franse retailer FNAC heeft aan drie fotografen elk een beurs ter waarde van 8000 euro toegekend. Het concern had tijdens Visa pour l’Image vorig jaar al aangekondigd de FNAC Grant te organiseren. Met de beurs wil FNAC de onafhankelijke fotojournalistiek financieel ondersteunen. De drie fotojournalisten zijn de Nederlander Jan Banning, de Belg Cedric Gerbehaye en de Britse Anastasia Taylor-Lind. Jan Banning krijgt de beurs voor zijn nieuwe project Law and Order, over de politie en justitie. Cedric Gerbehaye gaat het geld gebruiken om zijn werk in Zuid-Soedan voort te zetten. Ook Anastasia Taylor-Lind gebruikt het geld voor een lopend project, zij gaat de Asgarda, een separatistisch levende vrouwengroep, en een vrouwengevangenis in Afghanistan fotograferen.
Naast het geldbedrag krijgen de drie fotografen ook een expositie bij Visa pour l’Image in 2011 en hun foto’s zullen deel uitmaken van een reizende tentoonstelling langs de Franse FNAC vestigingen.

update 03-02-2011 Eerder stond vermeld, op basis van het bericht bij BJP, dat Jan Banning de beurs kreeg voor zijn project Bureaucratics. Dat blijkt niet te kloppen en is nu aangepast.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children