Een kijkje in de gevangenis

16-03-2010
1 min leestijd

Onder de titel State of Prison houdt Fotodok een tentoonstelling met foto’s die in gevangenissen zijn gemaakt. Raimond Wouda stelde de expositie samen met werk van Nico Bick (Nederland), Jërgen Chill (Duitsland), Carl de Keyzer (België), Mathieu Pernot (Frankrijk) en Stephen Tourlantes (Verenigde Staten). De foto’s laten de gevangenissen van over de hele wereld zien. Het is volgens het persbericht, ondanks alle beperkingen van onder andere de communicatieafdelingen de fotografen toch gelukt “eigenzinnige en betekenisvolle series te maken die verder gaan dan PR-foto’s.”

State of Prison vormt de afsluiting van ‘Meekijken over de schouder van…’, waar in 2009 Raimond Wouda voor was uitgenodigd. Met het jaarlijks project wil Fotodok het publiek inzicht geven in de onderzoekspraktijk van een gerenommeerde fotograaf. Het verslag van Raimond Wouda is op de site van Fotodok te lezen en wordt in woord en beeld gepubliceerd in een boek. ‘Meekijken over de schouder van…’ in 2010 heeft Theo Baart als fotograaf.

De tentoonstelling State of Prison is van 26 maart tot en met 25 april aan de Van Asch van Wijckskade 28 in Utrecht. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

World Human Powered Speed Challenge dag 7 (slot)

De runs op zaterdag, de laatste racedag. In Battle Mountain

World Human Powered Speed Challenge dag 6

De runs op de zesde racdedag. In Battle Mountain (Nevada)