Een kijkje in de gevangenis

Onder de titel State of Prison houdt Fotodok een tentoonstelling met foto’s die in gevangenissen zijn gemaakt. Raimond Wouda stelde de expositie samen met werk van Nico Bick (Nederland), Jërgen Chill (Duitsland), Carl de Keyzer (België), Mathieu Pernot (Frankrijk) en Stephen Tourlantes (Verenigde Staten). De foto’s laten de gevangenissen van over de hele wereld zien. Het is volgens het persbericht, ondanks alle beperkingen van onder andere de communicatieafdelingen de fotografen toch gelukt “eigenzinnige en betekenisvolle series te maken die verder gaan dan PR-foto’s.”

State of Prison vormt de afsluiting van ‘Meekijken over de schouder van…’, waar in 2009 Raimond Wouda voor was uitgenodigd. Met het jaarlijks project wil Fotodok het publiek inzicht geven in de onderzoekspraktijk van een gerenommeerde fotograaf. Het verslag van Raimond Wouda is op de site van Fotodok te lezen en wordt in woord en beeld gepubliceerd in een boek. ‘Meekijken over de schouder van…’ in 2010 heeft Theo Baart als fotograaf.

De tentoonstelling State of Prison is van 26 maart tot en met 25 april aan de Van Asch van Wijckskade 28 in Utrecht. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Inspiratie

Placeholder

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze veel overeenkomsten.…

Placeholder

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal. Inspirerend en…

Ga naar Top