Ed Kashi wint Unicef foto van het Jaar 2010

De Amerikaanse fotograaf Ed Kashi heeft de UNICEF Foto van het Jaar 2010 gewonnen met een foto van de negenjarige Nguyen Thi Ly. Het meisje is mismaakt door de gevolgen van ‘Agent Orange’, een chemisch middel dat door de Amerikanen is gebruikt tijdens de Vietnam oorlog. Zelfs 35 jaar na het gebruik laat het gif zijn sporen na.

De tweede prijs is gewonnen door Majid Saeedi. Hij fotografeerde de zesjarige Mina die met de kunsthand van haar broer Akram speelt. Akram is zijn arm verloren toen hij bij het verzamelen van vuil een electriciteitsdraad pakte dat onder stroom stond. De familie was de oorlog in Afghanistan ontvlucht. GMB Akash heeft de derde prijs gekregen voor zijn foto van Yasmin. Zij kreeg medicijnen toegediend in het bordeel waar ze werkt om haar ouder te laten lijken en ondergaat nu de gevolgen daarvan.

Het is voor de elfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. De winnaar krijgt een vergoeding voor de plaatsing van de foto’s in GEO. De jury nomineerde dit jaar 113 fotografen uit 33 landen, die in totaal 1263 foto’s instuurden.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top