Deel bestuur Canon Zilveren Camera stapt op

13-04-2016
1 min leestijd

Een groot deel van het bestuur van de Canon Zilveren Camera, de organisatie die de jaarlijkse prijs voor Nederlandse fotojournalistiek organiseert, stapt op uit onvrede over de koers die voorzitter Marcel Molle nu voert. Molle bekleedt de positie sinds vorig jaar en dit jaar was al goed te merken dat hij een andere visie heeft dan de voorgaande besturen. Die verandering is voor de meeste bestuursleden een ’te grote trendbreuk met de wijze waarop de Canon Zilveren Camera de afgelopen jaren is georganiseerd,’ zo meldt de persverklaring.

De bestuursleden die opstappen zijn Serge Ligtenberg, Nicole Robbers, Maartje Berendsen en Marieke te Veldhuis. Ook productieleider Monique van Gool stapt op. Dat betekent dat het bestuur nu alleen bestaat uit Molle en Deen van Meer.

Onder de leiding van Molle heeft de Zilveren Camera afscheid genomen van het Fotomuseum Den Haag als lokatie voor de prijsuitreiking en de start van de tentoonstelling van de fotowedstrijd. De festiviteiten vonden dit jaar plaats in Hilversum. De prijsuitreiking was, tot teleurstelling van veel fotografen, alleen voor genodigden. Wel leverde de verhuizing naar Hilversum veel meer aandacht op voor de Zilveren Camera. Onder andere door de buitenexpositie voor het gebouw van het Museum Hilversum en het Festival voor Nieuwsfotografie, dat tijdens de tentoonstelling werd gehouden. Verder is de naam officieel veranderd in Canon Zilveren Camera, om de band met de hoofdsponsor te verbeteren.

De gehele persverklaring is hieronder te lezen:

Bestuursleden Serge Ligtenberg, Nicole Robbers, Maartje Berendsen en Marieke te Veldhuis leggen hun functie binnen het bestuur van de Canon Zilveren Camera neer. Ook Monique van Gool, die afgelopen tien jaar de productieleiding van de Canon Zilveren Camera voerde, stapt op. Voorzitter Marcel Molle en bestuurslid Deen van Meer blijven aan als bestuursleden.
Zij zullen de lopende zaken in zeer nauwe samenwerking met de Raad van Advies waarnemen en zo spoedig mogelijk een nieuw bestuur samenstellen.
Een fundamenteel verschil van inzicht over de wijze waarop invulling zou moeten worden gegeven aan de taken en werkzaamheden voor de Canon Zilveren Camera ligt hieraan ten grondslag.
De afgetreden bestuursleden menen dat de koers, die door de nieuwe voorzitter is ingezet een te grote trendbreuk vormt met de wijze waarop de Canon Zilveren Camera de afgelopen jaren is georganiseerd.
De afgetreden bestuursleden danken alle betrokkenen bij de Zilveren Camera hartelijk voor de jarenlange plezierige samenwerking en contacten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children