Davide Monteleone winnaar Burn Emerging Photographer Grant 2010

16-06-2010
1 min leestijd

De Italiaanse fotojournalist Davide Monteleone heeft de Burn Emerging Photogrpaher Grant 2010 gewonnen met zijn werk over het conflict in de Kaukasus. Met foto’s uit die serie won Monteleone eerder de eerste prijs in de categorie General News bij de World Press Photo. De jury, bestaande uit Bruce Gilden, Michael Nichols en Alessandra Sanguinetti, koos de serie uit dertien finalisten. De winnaar krijgt $15.000 om verder met de serie te gaan. Vorig jaar won Alejandro Chaskielberg de prijs, toen nog ‘slechts’ $10.000 waard.
De finalisten laten bijna stuk voor stuk foto’s zien die een persoonlijke kijk geven op het verhaal. Het is ruwe fotografie, niet heel beschouwend maar juist betrokken. Ook opvallend vind ik dat de series bijna allemaal uit behoorlijk bewerkte beelden bestaat. Er is flink ‘getrokken’ aan de foto’s. Het levert desalniettemin boeiende verhalen op.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children