Scriptie over crowdfunding

06-02-2012
1 min leestijd

Steeds meer fotojournalisten maken gebruik van crowdfunding. Ook ik zit er over te denken om het te gebruiken. Het kan tenslotte een mooie manier zijn om geld bij elkaar te krijgen voor een project. Projecten heb ik namelijk genoeg in mijn hoofd, geld om het uit te voeren niet direct. Zoals het project over indo’s. Maar toch twijfel ik of ik crowdfunding wel moet inzetten. Er zitten ook veel haken en ogen aan. Dat zag ik al bij projecten die ik van de zijlijn volgde. Het blijkt ook uit de afstudeerscriptie over crowdfunding voor fotojournalisten van Jeroen Berkenbosch, die ik mocht begeleiden. Het is zeker interessante materie, en voor iedereen die overweegt om met crowdfunding aan de gang te gaan de moeite van het lezen meer dan waard. Zowel de voor- als de nadelen worden beschreven en er staan goede tips in.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Jong geleerd

02-04-2024 15:51

Het is weer tijd om een camera te bespreken voor Focus. De Panasonic Lumix S5 II deze keer, met de 100 mm F2.8 Macro erbij. Een mooie set. En het macro-objectief is niet alleen leuk om details te fotograferen, het brandpunt is ideaal voor portretten. Dus mocht mijn jongste zoon weer eens poseren in mijn studio.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children