Crowdfunding voor The Absent State

Tijdens de Donkere Kamer in Amsterdam hebben World Press Photo, Breda Photo en journalistiek crowdfundingplatform Yournalism samen een interessant project gelanceerd. Vijf fotojournalisten gaan samen met vijf journalisten verhalen maken over de economische ongelijkheid in hun gemeenschap. De welvaart stijgt wereldwijd, maar de verschillen tussen arm en rijk worden ook groter. Overheden treden steeds meer terug en laten meer aan de burgers over. Het project The Absent State wil in kaart brengen wat de gevolgen zijn van de terugtrekkende overheid en hoe de burgers daar mee omgaan.

De deelnemende fotojournalisten zijn Yannis Kontos (Griekenland), Alejandro Cegarra (Venezuela), Baudouin Mouanda (Congo), Jia Dai Teng Fei (China) en Bryan Schutmaat (VS). Zij hebben deelgenomen aan de Joop Swart Masterclass van World Press Photo. Door mee te doen aan het project wil World Press Photo de jonge fotografen blijven steunen en goede visuele journalistiek stimuleren. Het resultaat moet tijdens het Breda Photo International Photofestival, dat van 15 september tot 30 oktober 2016 wordt gehouden, worden gepresenteerd en zal daarna over de wereld reizen. Daarnaast worden de verhalen gepubliceerd in een door Hans Gremmen ontworpen boek dat zowel in print als digitaal verspreid wordt.

Voor het project moet €20.000 worden gefinancierd door crowdfunding via het platform Yournalism dat zich richt op onderzoeksjournalistiek. Het bedrag dat via crowdfunding wordt opgebracht komt geheel ten goede van de (foto)journalisten, de productie van de expositie en het boek worden betaald door The Art of Impact Fund.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top