Crowdfunding voor actiesportfotograaf Ydwer van der Heide

03-03-2021
1 min leestijd

Tijdens het kitesurfen is fotograaf Ydwer van der Heide ongelukkig terecht gekomen en daarbij zwaar geblesseerd geraakt. Momenteel verblijft hij in een revalidatiecentrum om behandeld te worden. Vrienden van hem zijn een crowdfundactie begonnen om de fotograaf te steunen.

Van de Heide is een bekende naam in de wereld van het kitesurfen. Zijn werk ken ik zelf met name van het mountainbiken, wat hij ook zo nu en dan fotografeerde. Hij is een echte actiefotograaf in hart en nieren, wat tot uiting komt in zijn indrukwekkend portfolio. Duidelijk een fotograaf die niet alleen de sporten vastlegt, maar ook uitoefent. Helaas, zo weet ik ook uit eigen ervaring, zijn die niet zonder risico. Met een verbrijzelde nekwervel moet Van der Heide rekening houden met blijvend letsel en invaliditeit.

Daar zijn hoge kosten mee gemoeid. De ziekenhuisopname en het verblijf zijn weliswaar gedekt en Van der Heide en zijn vriendin hebben zich goed verzekerd, toch zal het waarschijnlijk niet voldoende zijn. Daar komt het verlies aan inkomen bovenop. Daarom zijn vrienden een crowdfundactie begonnen. Zij hopen zo het stel te kunnen steunen om allerlei voorziening aan te kunnen schaffen, al kunnen die (deels) via de WMO vergoed worden, maar vooral om specialistische hulp in het buitenland te kunnen betalen.

Het is pittig om door het uitoefenen van je mooie sport zo in de problemen te komen, al weet je de risico’s van te voren. Des te mooier is het om te zien dat Van der Heide positief blijft. Zo leert hij nu via spraakbewerking foto’s te bewerken op zijn iPad en heeft hij het revalidatiecentrum beloofd goede foto’s te komen maken. Zijn instelling doet me denken aan Martyn Ashton, die ondanks een verlamming toch weer kan mountainbiken. En ik hoop dat Ydwer van der Heide in de toekomst weer spectaculaire foto’s kan maken van het kitesurfen of fietsen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Crowdfunding voor The Absent State

World Press Photo, BredaPhoto en Yournalism werken samen aan een

Crowdfunding voor verjaardagsboek Ivy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien zoekt geld voor haar boek Slagroomtaart en Slingers.