Bedrijven Unseen failliet verklaard

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities zijn de drie vennootschappen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het evenement op 29 januari 2020 failliet verklaard. Het gaat om de financiële holding Unseen International BV, de organisator Unseen Amsterdam BV en het producent Unseen Media BV. De stichting Unseen Foundation is volgens RTL Z niet failliet.

Volgens bestuurder Menno Liau kwam er te weinig sponsorgeld binnen, vielen de subsidies en kaartverkoop tegen, zo vertelt hij tegen RTL Z. De curator en de festivaldirecteur hopen op een doorstart. Voor velen komt het faillissement van de bedrijven onverwacht, het festival kon altijd op een grote opkomst rekenen en staat hoog in aanzien.

Unseen is een fotofestival dat zich richt op nog niet eerder vertoond werk van fotografen en kunstenaars en de nieuwe ontwikkelingen in de fotografie. Het belangrijkste deel van het festival is dan ook de beurs waar de nieuwe werken te koop zijn. Daarnaast is Unseen een belangrijk platform waar liefhebbers en kunstenaars elkaar ontmoeten en potentiële verzamelaars geholpen worden bij het aanleggen van een collectie.

De negende editie van Unseen zou plaatsvinden van 18 tot en met 20 september 2020. Of die beurs nog doorgaat is onbekend.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top