Bedrijven Unseen failliet verklaard

29-01-2020
1 min leestijd

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities zijn de drie vennootschappen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het evenement op 29 januari 2020 failliet verklaard. Het gaat om de financiële holding Unseen International BV, de organisator Unseen Amsterdam BV en het producent Unseen Media BV. De stichting Unseen Foundation is volgens RTL Z niet failliet.

Volgens bestuurder Menno Liau kwam er te weinig sponsorgeld binnen, vielen de subsidies en kaartverkoop tegen, zo vertelt hij tegen RTL Z. De curator en de festivaldirecteur hopen op een doorstart. Voor velen komt het faillissement van de bedrijven onverwacht, het festival kon altijd op een grote opkomst rekenen en staat hoog in aanzien.

Unseen is een fotofestival dat zich richt op nog niet eerder vertoond werk van fotografen en kunstenaars en de nieuwe ontwikkelingen in de fotografie. Het belangrijkste deel van het festival is dan ook de beurs waar de nieuwe werken te koop zijn. Daarnaast is Unseen een belangrijk platform waar liefhebbers en kunstenaars elkaar ontmoeten en potentiële verzamelaars geholpen worden bij het aanleggen van een collectie.

De negende editie van Unseen zou plaatsvinden van 18 tot en met 20 september 2020. Of die beurs nog doorgaat is onbekend.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er
Mountainbiken

Waarom zelfstandig ondernemen zo goed bij mij past

Loondienst is dé toekomst. Althans, als je het vandaag gepresenteerde