Anton Hammerl gedood in Libië

De vermiste fotojournalist Anton Hammerl blijkt toch in Libië te zijn gedood. Hammerl werd sinds 5 april vermist toen hij het conflict in Libië versloeg. Op diezelfde dag werden ook vier journalisten door aanhangers van Khadaffi vastgenomen. Zij werden eerder deze week vrijgelaten en maakten bekend dat de fotograaf op 5 april door de Khadaffi aanhangers was doodgeschoten.

Hammerl volgde samen met drie journalisten een groep rebellen in de woestijn in de buurt van Brega. In een interview met de Global Post vertellen twee journalisten dat opeens Khadaffi aanhangers tevoorschijn kwamen, die op de journalisten schoten. Hammerl werd daarbij in de maag geraakt. Hammerl schreeuwde nog om hulp, maar even later reageerde hij niet meer. De journalisten werden door de aanhangers geslagen en afgevoerd. Ze zagen het lichaam van Hammerl liggen en volgens een van de journalisten waren de verwondingen zo ernstig dat het onmogelijk was dat de fotograaf het zou overleven.

De Libische strijdkrachten hebben altijd gezegd dat Hammerl werd vastgehouden, maar anders dan bij de vier gevangengenomen journalisten kwam er geen teken van leven. De dood van Hammerl maakten de journalisten pas na hun vrijlating bekend, om hun eigen leven niet in gevaar te brengen. Tijdens de World Press Photo Awards Days vroeg Jodi Bieber nog om aandacht over de verdwijning van Hammerl. Op de Facebook-pagina over zijn verdwijning heeft de familie een kort bericht staan over het overlijden. Hammerl laat een vrouw en twee kinderen na en is slechts 41 jaar geworden. Op zijn Photoshelter pagina staan de laatste foto’s die Anton Hammerl in Libië online kon zetten.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top