Alejandro Chaskielberg wint Sony World Photography Award 2011

Alejandro Chaskielberg uit Argentinië heeft de l’Iris d’Or, de hoofdprijs bij de Sony World Photography Awards, gewonnen voor zijn serie ‘High Tide’. De serie gaat over het leven van de bewoners van de Parana Delta en was in 2009 bij Burn ook tot de meest belovende serie bekroond. Chaskielberg krijgt al prijs een bedrag van 25.000 dollar en een camera-uitrusting van Sony.
De jury was eensgezind over de winnaar en was er snel uit. Volgens juryvoorzitter Francis Hodgson vertellen “de zorgvuldig geregisseerde foto’s vaste waarheden – over zwoegen en gemeenschappelijkheid en overleven in marginale economische omstandigheden – op een prachtige suggestieve manier“.

Bij de studenten heeft de Franse Louis Boulet gewonnen. Hij mag meedoen met het World Photography Festival in Somerset House en heeft voor zijn school 45.000 dollar aan Sony apparatuur gewonnen. Chan Kwok Hung heeft de open categorie gewonnen, goed voor 5.000 dollar en een uitrusting van Sony.

2 Comments

  1. De foto’s terug ziend lijkt het zo kort geleden dat ik ze gezien heb, maar het is toch al weer een tijdje terug. Het blijft wel een bijzonder, apart tilt/shift -effect. Alleen zijn deze foto’s later bewerkt (goed te zien bij foto nr 9: het dak is zowel scherp als onscherp). hoelang zijn foto’/ series eigenlijk houdbaar voor deelname aan een wedstrijd? Als je het positief bekijkt, biedt het natuurlijk wel weer kansen om iets postuum te kunnen winnen. Ook leuk voor je nageslacht ;-)

  2. @jos: dat slechts een deel van het dak scherp is en een ander deel niet is juist het effect van het werken met de technische camera en tilt/shift. Het scherptevlak loopt niet evenwijdig, maar juist schuin (bijna haaks) ten opzichte van het filmvlak. In 2009 was de serie nog niet klaar, nu blijkbaar wel.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top