Alejandro Chaskielberg wint Sony World Photography Award 2011

27-04-2011
1 min leestijd
2

Alejandro Chaskielberg uit Argentinië heeft de l’Iris d’Or, de hoofdprijs bij de Sony World Photography Awards, gewonnen voor zijn serie ‘High Tide’. De serie gaat over het leven van de bewoners van de Parana Delta en was in 2009 bij Burn ook tot de meest belovende serie bekroond. Chaskielberg krijgt al prijs een bedrag van 25.000 dollar en een camera-uitrusting van Sony.
De jury was eensgezind over de winnaar en was er snel uit. Volgens juryvoorzitter Francis Hodgson vertellen “de zorgvuldig geregisseerde foto’s vaste waarheden – over zwoegen en gemeenschappelijkheid en overleven in marginale economische omstandigheden – op een prachtige suggestieve manier“.

Bij de studenten heeft de Franse Louis Boulet gewonnen. Hij mag meedoen met het World Photography Festival in Somerset House en heeft voor zijn school 45.000 dollar aan Sony apparatuur gewonnen. Chan Kwok Hung heeft de open categorie gewonnen, goed voor 5.000 dollar en een uitrusting van Sony.

2 Comments

  1. De foto’s terug ziend lijkt het zo kort geleden dat ik ze gezien heb, maar het is toch al weer een tijdje terug. Het blijft wel een bijzonder, apart tilt/shift -effect. Alleen zijn deze foto’s later bewerkt (goed te zien bij foto nr 9: het dak is zowel scherp als onscherp). hoelang zijn foto’/ series eigenlijk houdbaar voor deelname aan een wedstrijd? Als je het positief bekijkt, biedt het natuurlijk wel weer kansen om iets postuum te kunnen winnen. Ook leuk voor je nageslacht ;-)

  2. @jos: dat slechts een deel van het dak scherp is en een ander deel niet is juist het effect van het werken met de technische camera en tilt/shift. Het scherptevlak loopt niet evenwijdig, maar juist schuin (bijna haaks) ten opzichte van het filmvlak. In 2009 was de serie nog niet klaar, nu blijkbaar wel.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er

Bedrijven Unseen failliet verklaard

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities